MALZEMESİ:Süt, krema, yaprak jelatin, şeker, çubuk vanilya, franbuaz sos
YAPILIŞI:10 Porsiyon için 1 kg kremanın içine 1 adet vanilya ve 250 gr şekeri ekleyip ocakta
kaynatın. Ayrı bir tavada 6 adet yaprak jelatini ve 250 gr sütü kısık ateşte jelatinler
eriyinceye kadar çırpma teliyle karıştırın. jeletinler eridikten sonra kaynamakta olan
kremanın içine karıştırın ve iyice çıptıktan sonra içindeki vanilyayı çıkarıp ikiye bölün.
Bıçağın tersiyle içinin çekirdeklerini çıkarın kremaya sadece siyah çekirdekleri ekleyip
karıştırın. Sonra krem kramel kaplarına koyun, biraz soğuduktan sonra dolaba alıp bir gün
dolapda bekletin.Servis yaparken ters çevirin, üstünde siyah vanilya taneciklerini
göreceksiniz. Franbuaz sos dökerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.