MALZEMESİ:Lazanya hamuru
bolonez sos
beşamel sos
rende kaşar peynir
Y A P I L I Ş I:500 gr. un 5 ad. yumurta tuz bunları iyice yoğur ve üstüne
nemli bir bezle ört 1 saat dinlendir.Bu arada 2 baş soğan
ince doğra tencerede kavur 1 kg.kıyma ve rendelenmiş
havuç bunları iyice kavur domates sos veya salça ekle az su
tuz ve arzuya göre kırmızı şarap suyunu çekinceye kadar
pişir(bolonez sos)bu arada biraz beşamel sos yapın ve din-
lenmiş olan hamurdan çeviz büyüklüğünde parçalar ayır
ince aç ve kaynar suda haşla beşamel ve bolonez sosu
birbirine karıştır bir tepsinin dibine bu karışımı serin üstüne
,haşlanmış hamuruda üstüne ser tekrar bu karışımdan ser
ve rendelenmiş kaşar ekle tekrar hamur ser hamurun üst-
tekrar karışım ve kaşar peyniri ekle 180 c fırında 30 dk.
pişir.Kare kesip servis yapabilirsiniz.
9
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]