MALZEMESİ:Santamaria armut
kırmızı şarap
şeker
profitirol kıreması
çikolata sos
hindistan cevizi veya toz yeşil fıstık
YAPILIŞI :10 Ad. arrmudu ortasını çekirdek bölümünü kabak oyacağıyla oyduktan sonra
yıka ve tencerede 500 gr.şeker 70 lik kırmızı şarap az su ilave et armutlar
pişinceye kadar kaynasın sonra armutları soğumaya al soğusun.
SONRA Başka bir tencerede 3 ad.yumurta 150 gr.şeker kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar çırpma teliyle karıştır.75 gr. un ekle biraz daha karıştır ve kaynamakta olan
500 gr. sütü bu karışıma ekle iyice çırp ve soğumaya al soğuduktan sonra armutların oyuk yerine
doldur birazda tabağa koy armudu üstüne oturt üstüne çikolata sos dök hindistan cevizi veya
arzuya göre toz yeşil fıstık koyabilirsin.