alikalay Admin
Mesaj Sayısı : 52 Kayıt tarihi : 02/01/10
| Konu: PROVANSAL ÜSÜLÜ KİREMİTTE ÇİPURA Çarş. Ocak 27, 2010 9:22 pm | |
| MALZEMESİ:Çipura balık, kuru soğan, domates, limon, sarımsak, tereyağı YAPILIŞI:Balığı ayıkladıktan sonra içine rozmari otu, dereotu sapı, maydanoz kökü ve limon dilimi sıkıştırın. Soğanı piyaz şeklinde doğrayıp, sarımsakla beraber kiremidin dibine yayıp üzerine balığı koyun. Biraz sıvı yağ ilave edip fırına sürün ve 8-12 dk. pişirin. Daha sonra fırında pişmekte olan balığı dışarı alıp yanlarına domates ve limon koyun. Üzerine tereyağı ve sarımsak sürüp tekrar fırına koyun. Biraz daha pişirip çıkardıktan sonra üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağı ve soya sosu dökün ve servis yapın. [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|