alikalay Admin
Mesaj Sayısı : 52 Kayıt tarihi : 02/01/10
| Konu: SALMONE IN SALSA DI MONDELLE(BADEM SOSLU SOMON IZGARA) C.tesi Ocak 09, 2010 4:49 pm | |
| MALZEMESİ:Somon balığı, sarımsak, tereyağı, file badem, worcester sos, krema, krem peynir, kuru üzüm, roka, yumurta sarısı, şarap, balık baharatı. YAPILIŞI: Kılçığı ayıklanmış bir dilim somon balığını ızgarada pişirin. Ayrı bir tavada tereyağı, sarımsak ve file bademleri rengi dönünceye kadar kavurup ve şarap ekleyerek flambe yapın. Daha sonra içerisine krema, krem peynir, kuru üzüm ve woncester sosu ekleyip kaynatın. Kaynayınca içine yumurta sarısı ve rokayı ekleyip 1 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Diğer tarafta hazırlamış olduğunuz balığı servis tabağına alın ve üzerine bu karışımı dökün. Afiyet olsun. [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|