alikalay Admin
Mesaj Sayısı : 52 Kayıt tarihi : 02/01/10
| Konu: PIRASA SOSLU TAVUK (pollo all porro) Paz Ocak 24, 2010 12:18 pm | |
| MALZEMESİ:180 gr piliç göğüsü, fetuçini makarna, pırasa, tereyağı, bulyon, tuz, domates sos, şarap, tavuk suyu. YAPILIŞI:Küçük bir kapta pırasayı haşlayın ve haşlanmış pırasaları mikserde iyice püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz pırasayı tavaya alın ve tereyağı, az tuz, tavuk bulyonla birlikte beşamelden biraz daha sulu halde olacak şekilde pişirin. Ayrı bir tavada unladığınız tavukları az sıvıyağla her iki tarafını kızartıp şarap ekleyin ve flambe edin. Az tavuk suyu ekleyin ve sosu çekinceye kadar tavada sallayıp altını kapatın. Servis tabağına pırasa püresini ve üzerine tavukları koyun. Diğer tarafta haşlanmış fetuçiniyi domates sosta çevirin ve tavukların yanında garni olarak servis yapın. [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|